Martin Štefánik viac ako 15 rokov pôsobil vo viacerých, nielen bratislavských, vychytených reštauráciách. Jeho posledným pôsobiskom bol 5* hotel DoubleTree by Hilton. Za svoj profesijný život pričuchol k tradičnej, slovenskej kuchyni, no varil aj americko – taliansku a medzinárodnú kuchyňu. I keď dlho sníval o vlastnej reštaurácii, nebyť manželky, Janky, nenašiel by odvahu. A dnes už tri roky vyvára chutné obedy, pizze a jedlá aj pre vegánov a bezlepkáčov vo svojom.
Už ako 8 ročný sa točil okolo mamy v kuchyni a pomáhal jej variť a vypekať. Je z generácie, ktorá bežne neprichádzala do kontaktu s kuchármi či čašníkmi v reštauráciách. Vášeň pre varenie ho priviedla na Strednú odbornú školu SD Jednota, kde úspešne absolvoval 5-ročný odbor kuchár/čašník s maturitou. Po rokoch strávených v „cudzích“ kuchyniach v ňom čoraz viac rástla túžba mať svoju vlastnú. Svojpomocná rekonštrukcia, vybavenie povolení a doladenie konceptu… Od prvej myšlienky k vzniku Pizzerie Deda Pala prešlo pol roka. A za ten čas Martina rodina vo všetkom podporovala a pomáhala mu. Možno vám zíde na um otázka, prečo práve Pizzeria Deda Pala. Aj pri výbere názvu išlo o rodinnú väzbu – Martin si chcel uctiť pamiatku svojho dedka, ktorý, žiaľ, tragicky zahynul.
VEGAN DENNÉ MENU A BEZLEPKOVÁ PONUKA
Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že sa aj on vybral s mainstream prúdom, pretože pizza „ide najviac“. no nie je to tak. V ponuke Pizzerie Deda Pala nájdete aj čosi, čo nikde v okolí! Vegan pizze a štangle a dokonca vám vie Martin všetkých 17 druhov pizze pripraviť z bezlepkového cesta a aj vo verzii XXL. „Pripraviť dobré bezlepkové cesto je kumšt, i my sme vystriedali niekoľko druhov múk, kým sme to naše vyladili,“ usmial sa. Aj ľudia s obmedzeniami v jedle si radi doprajú chutné denné menu z reštaurácie. Nie každá má však ochotu im svoju ponuku upravovať. V Pizzerii Deda Pala rovno zaradili každý deň do ponuky aj jedno menu pre vegánov. A vedzte, že obed od Martina vám nielen nespôsobí zažívacie problémy ale aj chutí. Vegánstvo je dnes tak životným štýlom ľudí, ktorým záleží na prírode, ako aj nutnosťou pre tých, ktorí majú niektorú formu intolerancie alebo alergie na potraviny. U Martina nájdete aj 3 druhy vegánskej pizze, 2 druhy vegánskych štanglí a k nim aj dva vegánske dressingy. A tento rok pribudla do ponuky aj prekladaná pizza tzv. Calzone.
CATERING NA MIERU
Dlhoročné skúsenosti s prípravou jedál na eventy Martin zúročil aj vo svojej ponuke. Má za sebou množstvo akcií, na ktoré pripravil pre svadobčanov a oslávencov menu na mieru. Disponuje vlastným inventárom – 6 plne elektrickými chafingami, 3 elektrickými kotlíkmi na polievku a príborom pre 30 osôb, ktoré aj prenajíma. Ulahodiť svojim menu dokáže oslavám do 40 osôb. Dobroty pre mlsné jazýčky zabezpečuje v spolupráci so Silviou Orbánovou, ktorá je taktiež z Kalinkova a mnohí ju poznáte ako Sladkú Máňu. Martin si veľmi dobre uvedomuje, že každá spätná väzba posúva vpred. Vždy sa najviac teší, ak mu zákazníci jedlo pochvália. Tak sa nebojte s ním prehodiť pár slov, keď vám dovezie obed či večeru 🙂